TÜRKMER

hakkımızda

İSÜ-TÜRKMER; Türkçeyi yabancı dil olarak öğretmek, Türkçe öğretim materyali geliştirmek, Türk dilini ve kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla kurulmuştur. İSÜ-TÜRKMER’de Avrupa Ortak Dil Kriterlerine uygun eğitim verilmektedir. Eğitim sistemi dört temel dil becerisi olan okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerini birlikte geliştirmeye yönelik tasarlanmıştır.

İSÜ-TÜRKMER’de öğrenciler A1-A2 temel seviye, B1-B2 orta seviye ve C1- C2 ileri seviye olmak üzere eğitim almaktadır. Her kur sonunda dil becerilerinin tamamını kapsayan sınavlar yapılmaktadır ve başarılı olan öğrenciler bir üst kura geçerek eğitimlerine devam etmektedir.

İSÜ-TÜRKMER’in öğretim kadrosu, alanında uzman, eğitimli, pedagojik formasyon sahibi, deneyimli, özverili öğretim görevlilerinden oluşmaktadır.

Misyonumuz

• Uluslararası öğrencilerimize, ülkemize gelen misafirlerimize ve talep eden herkese Türkçe’yi yabancı dil ya da ikinci dil olarak güzel, etkili, akademik bir şekilde öğretmek,
  • Türkiye’yi ve Türk kültürünü tanıtmaktır.

Vizyonumuz

• Yeni öğretim teknikleri geliştirmek, üst düzey bir eğitim ortamı oluşturmak,
  • Türkçe’yi geniş kitlelere öğretmek için sivil toplum kuruluşları ile iş birlikleri geliştirmek,
  • Yabancı Dil olarak Türkçe öğretimi alanında saygın ve öncü bir kurum olmak.